Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu

Vizyon: Çağın gerektirdiği her türlü eğitim imkanlarıyla donatılmış, temiz, düzenli,güler yüz ve problem çözme anlayışıyla hareket edilen bir ortamda; Kendisine güvenen, araştırmacı ve sorgulayıcı, sorun çözme yeneği gelişmiş, ekip çalışmasına inanan, biz bilinci işerisinde değişim ve gelişim için çalışan eğiitimciler ile birlikte; Atatürk ilkelerine bağlı, okul yaşamını seven, bugününü iyi değerlendiren, geleceğini iyi programlayan, kendisiyle, insanlarla ve doğayla barışık, sorumluluk sahibi, ileri görüşlü, düşünen, soran ve sorgulayan, kararlı, kendine yetebilen, evrensel değerlere sahip, bilgi çağının gerektirdiği bilgi, beceri ve değer birikimine sahip, öz güvenli ve üretken bireyler yetiştirerek, kalıcı başarılara imza atan bir kurum olmaktır.

Misyon: Milli eğitimin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda; öğrenci-veli ve kurumdaki tüm çalışanlarıyla bir takım çalışması içinde, öğrenciyi en önemli bdeğer olarak görüp, onun duygu, düşünce ve farklılıklarını önemseyerek; Öğrencilerimizi kendini tanıyan, kendisine hedefler belirliyen, bu hedeflere ulaşmak için çaba harcayan, karşılaştığı güçlüklerle mücadele eden, araştırmacı, toplumsal kurallara ve insan haklarına saygılı, çağın gerektirdiği donanıma sahip, sorumluluk alabilen, soran, sorgulayan, çözüm üreten,işbirliğine, yeniliğe, değişime açık, kendilerine yetebilen, topluma faydalı, özgüvenli hoşgörülü, başarılı, kültürlü, ideal sahibi, Atatürkçülüğü sadece söylemde değil bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, ülkemizi aydınlık yarınlara aktaracak insanlar olarak ortaöğretime hazırlık; Bu amaçla, veli-okul işbirliğini en aktif hale getirmek, velilerimizi de eğitim sürecinin aktif bir parçası olarak eğitim sürecine katmak; çevre gelişimi açısından toplum merkezi haline gelmektir.

Başarılar:

Saatler: 13:40 ilk ders girişi 18:50 son ders çıkışı Dersler 40´ar dakika ve teneffüsler 5´er dakikadır.
Isınma: Doğalgaz
Servis Bilgisi: Okul servisleri mevcuttur.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0 (212) 277 22 36

WEB - https://hmehmetsalgamcioglu.meb.k12.tr

Adres - Baltalimanı Mah. Anafartalar Sok. No 1 Sarıyer/İSTANBUL

Kütüphane Kitap Sayısı :200
Öğretim Şekli :İkili Eğitim (Geçici bir süre için öğleden önce başka bir okul, okul binasını kullanmaktadır.)

Yerleşim Yeri - Baltalimanı Mah. Anafartalar Cad. No: 1 Sarıyer/İSTANBUL

Adres - Baltalimanı Mah. Anafartalar Sok. No 1 Sarıyer/İSTANBUL

Ulaşım - 4. Levent metrosundan okulumuza dolmuşlar ve EL2 otobüsü gelmektedir. - Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma hastanesine ulaştıktan sonra okulumuz 200 mt yürüme mesafesindedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İstanbul Valiliğine yaklaşık 15 km, Sarıyer merkeze yaklaşık 10 km, Sarıyer Kaymakamlığına yaklaşık 6 km mesafededir.